På eventyr i oversete storbyer

(sponsoreret indhold)

Er du ved at gå til af rejselyst, enten fordi du har brug for ny inspiration i dit arbejdsliv, eller et nyt indspark i de daglige vaner – hvorfor så ikke vende blikket mod de europæiske storbyer, du endnu ikke har besøgt?

Der er utroligt mange større byer i Europa, som det er værd at holde en lidt anderledes storbyferie i – både for den historieinteressede, kunstelskeren og den, der har brug for lidt ekstra forkælelse og velvære.

Hvilken by skal du vælge?

Vi danskere er måske lidt for gode til altid at orientere os mod de nationer, der er større end os – for eksempel Italien, Spanien, Tyskland og Frankrig. Måske har det også noget at gøre med, at vi ved disse feriedestinationer godt kan begå os på engelsk og de mere sprognørdede kan støve et elsket fremmedsprog af! Desuden kender vi i brede træk til disse landes kultur, historie og den generelle folkesjæl. Det gør at man sådan nogenlunde altid ved hvad man får – om det så er på restauranten eller i byens kulturelle attraktioner!

Men det gør omvendt også, at vi måske ikke får den samme inspiration eller friske pust ud af vores rejse. Du skal selvfølgelig have en eller anden form for interesse i den nation, du skal rejse til. Har du læst en bog eller set en film eller dokumentar fornylig, som foregik i et land, du ikke kender så godt? Har du en ven eller bekendt, som har besøgt eller kommer fra en mindre europæisk nation?

Du kan også gøre en lidt vildere ting for at få idéerne i gang: Sæt dig foran Google Maps og dyk ned i de europæiske storbyer, du ikke kender. Gå lidt rundt i gaderne og din nysgerrighed vil med garanti blive grundigt vakt.

Historiske vingesus

Har du lyst til at fokusere på historiske begivenheder og besøge byens store museer, så kan man nogle gange også løbe lidt tør for inspiration – du har sikkert set Louvre i Paris, Colosseum i Rom og alverdens andre store historiske landemærker og attraktioner.

Men der findes et væld af store oplevelser – også lidt uden for alfarvej. Det kan virkelig anbefales at du dykker ned i Unescos verdensarvliste , for her kan du få et solidt overblik over historiske kernepunkter og den europæiske naturs vildeste steder. Ofte ligger disse steder ikke langt fra storbyen, hvis ikke midt i den, og du vil få en forfriskende ny historisk viden om, hvad der også har formet nationen såvel som verdenshistorien.

Kom ud af fjerene tidligt!

Når du vælger en storby som feriested, er der både fordele og ulemper: Der er mere fleksibilitet i forhold til transport og flere spændende overnatningsmuligheder at vælge imellem, men der kan også være store menneskemængder og steder, du bør undgå i de små nattetimer.

Som hovedregel på storbyferien bør du derfor stå forholdsvist tidligt op, så du kan få noget ud af dagen, men også kalkulere med, at du undgår de tidlige morgeners overvældende myldretider på gaderne. Så har du også mulighed for at komme først ind på museer og du vil ofte have parker og andre attraktioner næsten helt for dig selv, hvis du er på pletten, straks de åbner.